Vi jobbar med glädje för att nå vårt mål; ett bra resultat för din verksamhet.

Om oss 2019-03-18T12:50:37+00:00

Smedjan Ekonomikonsult AB bildades hösten 1998. Vårt namn, Smedjan, kommer från kvartersnamnet där verksamheten rullade igång. Rose-Marie Bidenäs, är en av två som startade verksamheten.

Vi erbjuder tjänster och produkter inom ekonomisk förvaltning i mindre och medelstora företag. Du kan vända dig till oss om du vill ha hjälp med löpande redovisning, ekonomistyrning, bokslutsarbete och deklarationsservice. Har du behov av personal inom ekonomi och redovisning står vår personal till förfogande. Flera av våra medarbetare har delvis sin arbetsplats ute hos kund.

Smedjan Ekonomi ingår i en koncern tillsammans med UCS Ekonomiservice AB och Cent Ekonomi AB. Besök gärna deras respektive hemsidor om ni vill veta mer; www.ucses.se och www.cent.se.

Smedjan är också samarbetspartner till cooperatecoffice.se och finns på plats i Söderköping måndag till onsdag.

Grönt kontor

Jobbar man med siffror är det enkelt att räkna ut att miljön är viktig. Därför är vi stolta över att vi sedan 2009 är ett Grönt kontor. Det innebär att vi jobbar aktivt för att minska vår miljöpåverkan, bland annat genom att vi källsorterar, använder miljömärkta produkter köper grön el och använder miljömärkta datorer.

Vill du läsa mer om vad Grönt kontor innebär kan du besöka Norrköpings kommuns webbplats.

Vi letar alltid efter nya, motiverade medarbetare.
Maila Edvin.lindstrom@smedjanekonomi.se eller kom förbi på en fika.

Lediga tjänster:

Träffa våra ekonomismeder

Rose-Marie Bidenäs

Rose-Marie Bidenäs grundade Smedjan 1998 efter att länge ha drömt om att starta eget. Att få testa nya idéer och forma verksamheten driver henne och företaget ständigt framåt. Rose-Marie känner sig bortskämd med mixen av arbetsuppgifter. Hon jobbar med olika typer av kunder, utbildar elever och stöttar medarbetarna på Smedjan.

För Rose-Marie har jobbet för länge sedan blivit en del av livet men timmarna utanför kontoret tillbringar hon gärna med sin man och sina två tonårsflickor.

Tele: 0709-60 07 26
E-post: rose-marie@smedjanekonomi.se

Idag

Auktoriserad redovisningskonsult. Arbetar företrädesvis med bokslut och skattefrågor samt med konkursfrågor.

Tidigare

Åren 1985-1993 jobbade Rose-Marie på revisionsbyrån KPMG. Där jobbade hon med revision och rådgivning i mindre och medelstora bolag. Efter KPMG jobbade hon hos Carlsson Rings Advokatbyrå, framför allt med konkursförvaltning.

Ulrika Stendahl

Ulrika Stendahl är den av oss som varit Smedjan längst. Att hon har stannat så länge beror förstås på att hon trivs med både arbetsuppgifter och kollegor. Ulrika gillar framför allt dialogen med sina kunder. Att de känner förtroende och kan ringa när de undrar något, oavsett om det är stort eller smått. För Ulrika är inte siffrorna som är det roligaste, det är att få diskutera fram bra lösningar.

På fritiden trivs Ulrika i sin fjällstuga, vinter som sommar. Att resa till städer i Europa är också en favorit – gärna till Paris.

Tele: 0733-10 73 85
E-post: ulrika@smedjanekonomi.se

Idag

Ulrika är auktoriserad redovisningskonsult och har varit på Smedjan sedan 2001. Hon jobbar framför allt med ekonomisk förvaltning som bokslut, skattefrågor och rådgivning. Dessutom är hon till viss del inhyrd ekonomiansvarig på ett fastighetsförvaltande bolag.

Tidigare

Innan Ulrika kom till Smedjan jobbade hon på Grant Thornton i 19 år. Hon har bred erfarenhet av såväl revision som redovisning och skattefrågor i både stora och små företag.

Marianne Lagerbäck

Ekonomi har alltid roat Marianne. Framförallt lönehantering och bokföring tycker hon är spännande. Det gör att hon nu känner att hon hamnat rätt i yrkeslivet. Marianne sköter även bokföringen i sin mans olika företag.

När hon inte är på Smedjan spenderar hon helst av allt sin tid på hennes och mannens skärgårdsställe, där dom har sitt andrum. Nu bygger de ut för att kunna njuta året om på ön.

Tele: 011-21 14 30
E-post: marianne.lagerback@smedjanekonomi.se

Idag

Marianne är den av oss som sköter Smedjans egen ekonomi och hon finns alltid på plats på kontoret. När telefonen ringer så är det oftast hon som svarar. Marianne jobbar även med löpande bokföring samt lönehantering för flera av våra kunder.

Tidigare

Tidigare har Marianne jobbat på Servicekontoret i Norrköping och varit personalansvarig på  bemanningsföretag.

Birgitta Johansson

Birgitta Johansson, eller Gittan som hon kallas, har alltid varit fascinerad av siffror. Hon gillar när allt flyter på och att lyckas förklara saker för våra kunder så att de känner sig nöjda. Möjligheten att hela tiden träffa engagerade entreprenörer och få höra om deras verksamheter gör att den ena dagen inte är den andra lik.

På fritiden ligger Gittans fokus främst på sport i olika former. Hon är engagerad som gympaledare och har dessutom två grabbar som spelar både handboll och fotboll. Varje dag – året runt, cyklar Birgitta till jobbet.

Tele: 0738-18 83 63
E-post: birgitta@smedjanekonomi.se

Idag

Birgitta är auktoriserad redovisningskonsult och jobbar mest med löpande redovisning, bokslut och deklarationer för mindre företag. Hon är också Smedjans specialist när det gäller ekonomisk förvaltning av bostadsrättsföreningar.

Tidigare

Birgitta är utbildad idrottspedagog men hade även under tiden ett visst ekonomiskt ansvar.

Sofia Feucht

Innan Sofia kom till Smedjan läste hon till redovisningskonsult på Smedjans YH-utbildning. Men hon är inte ny inom ekonomi; bakom sig har Sofia flera års erfarenhet av att jobba med löpande redovisning. Förutom att träffa kunder gillar Sofia problemlösning och hon hittar gärna nya sätt att hjälpa våra kunder på.

Utanför jobbet går mycket av tiden åt till familjen och de tre barnen. Därutöver hinner Sofia också gärna med lite styrketräning.

Tele: 0706-98 66 20
E-post: sofia.feucht@smedjanekonomi.se

Idag

Sofia är auktoriserad redovisningskonsult och jobbar mest med mindre aktiebolag och föreningar.

Tidigare

Tidigare har Sofia jobbat med löpande redovisning och är utbildad på Smedjans YH-utbildning.

Eva Westergren

Eva gillar att jobba i ett stort gäng med härliga kollegor och i nära kontakt med kunderna. Bra och tydlig kommunikation tycker hon är viktigt i relationen till sina kunder.

När Eva inte är på Smedjan umgås hon med familj och vänner och försöker hinna med lite träning.

Tele: 0704-27 91 02
E-post: eva@smedjanekonomi.se

Idag

Eva är auktoriserad redovisningskonsult och jobbar med löpande bokföring, bokslut och deklarationer.

Tidigare

Eva har tidigare jobbat på två andra ekonomibyråer. Innan Eva började jobba som redovisningskonsult var hon skoförsäljare men sedan 2005 är det ekonomi som gäller.

Tobias Niva

Tobias kom till oss på Smedjan via vår YH-utbildning till redovisningskonsult. Utbildningen gav honom möjlighet att ha praktik här på Smedjan och efter den har Tobias blivit kvar. Att få utvecklas i jobbet och komma med uppskattade råd till kunder är några av de saker som gör att Tobias trivs bra på jobbet. Dessutom gillar han variationen som de olika uppdragen ger, att få sätta sig in i flera olika branscher.

Utanför jobbet tar familj och vänner, liksom böcker, film och musik, en hel del av tiden.

Tele: 0733-72 27 07
E-post: tobias.niva@smedjanekonomi.se

Idag

Tobias jobbar med löpande bokföring, bokslut och deklarationer för flera olika kunder.

Tidigare

Tidigare har Tobias studerat företagsekonomi och gått Smedjans YH-utbildning till redovisningskonsult.

Caroline Borg

Caroline har jobbat som redovisningskonsult sedan 2010. Hon gillar mötet med andra människor och att få inblick i många olika typer av verksamheter. Det gör att man alltid lär sig nya saker. Att få en rättvis bild över hur ett företag mår är något som Caroline uppskattar.

Utanför jobbet går mycket tid åt till att supporta de två barnen med skola och idrotter. Utöver det gillar Caroline att ägna sin tid åt träning, ridning, umgänge med familj och vänner och att pyssla i hemmet.

Tele: 0722-25 47 04
E-post: caroline.borg@smedjanekonomi.se

Idag

Caroline är auktoriserad redovisningskonsult med inriktning mot ekonomistyrning och verksamhetsplanering.

Tidigare

Tidigare har Caroline jobbat på Grant Thornton under många år.

Thomas Söderdahl

Thomas är utbildad civilekonom och har genom sitt yrke fördjupat sig ytterligare i ekonomiska frågor, som redovisning och bokslut, skatt och ägarrådgivning. På jobbet gillar Thomas att lära känna sina kunder och deras verksamhet för att kunna ge de rätta råden. Uppdrag där det händer mycket och där ägarna vill driva sin verksamhet framåt är alltid en rolig utmaning.

Mycket av den lediga tiden går åt till joggingrundor och gymbesök. Fjällen och skärgården är också något som drar under lediga dagar.

Tele: 0709-14 71 70
E-post: thomas.soderdahl@smedjanekonomi.se

Idag

Thomas är civilekonom och jobbar främst med affärsstöd och affärsutveckling.

Tidigare

Tidigare har Thomas främst jobbat som godkänd revisor mot ägarledda företag men har också jobbat en kortare tid som Controller.

Lena Lindqvist

Lena började på Smedjan 2005 och har sedan dess jobbat med både små och medelstora företag. Det varierande arbetet och att ständigt utvecklas som person tilltalar. Att dessutom få vara med och utveckla kunder och skapa ordning och reda är något hon brinner för.

När Lena inte är på Smedjan ägnar hon gärna tid åt träning och självklart familj och vänner.

Tele: 0736-44 40 02
E-post: lena.lindqvist@smedjanekonomi.se

Idag

På Smedjan jobbar Lena mest med löpande bokföring, bokslut och deklarationer.

Tidigare

Lena har erfarenhet från andra byråer samt ideella föreningar och har läst Smedjans YH-utbildning.

Åsa Schulin

Åsa jobbar framförallt med löner och löpande redovisning. Ofta jobbar Åsa ute hos våra kunder, vilket hon tycker är kul, även om hon såklart trivs på kontoret också. Just att Smedjan är en lite mindre arbetsplats med stark gemenskap är något Åsa uppskattar.

När hon inte är på jobbet umgås Åsa med familj och vänner och tränar gärna på Friskis&Svettis när det finns tid över. Åsa är också hängiven IFK Norrköping-supporter, så årskort på Curva Nordahl är något av en självklarhet.

Tele: 0707-74 67 91
E-post: asa.schulin@smedjanekonomi.se

Idag

Åsa jobbar främst som lönekonsult och med löpande redovisning.

Tidigare

Innan Smedjan jobbade Åsa på Thorell Revision i drygt nio år, både med löner och löpande redovisning.

Sara Knutsson

Siffror har alltid varit Saras grej. För att få utlopp för det intresset utbildade hon sig till Redovisningsekonom via affärshögskolan. Sara gjorde både sina praktikperioder här på Smedjan och därefter väntade anställning. Att smedjan har en stark gemenskap och härlig atmosfär är något Sara värdesätter högt. Variationen i arbetet,  att ständigt utvecklas, kundkontakt och att få möjlighet att göra våra kunder nöjda tilltalar även det.

Utanför arbetet trivs Sara bäst bland vänner och familj. Det finns även tid till inredning och att krypa upp i soffan, under en filt och läsa en spännande bok. Resor är något som hela familjen delar och de försöker komma iväg så ofta det går.

Tele: 0721-84 94 78
E-post: sara.knutsson@smedjanekonomi.se

Idag

Sara jobbar mestadels med löpande bokföring åt små och medelstora företag.

Tidigare

Innan Sara utbildade sig till redovisningsekonom har hon både jobbat med butiksförsäljning och support, så kundfokus har hon verkligen.

Sami Homsi

Sami har alltid haft intresse för ekonomi, och det som motiverar honom på jobbet är utvecklingen och nya utmaningar vilket arbetet som ekonomikonsult bidrar till varje dag. Det bästa på jobbet är att få jobba med olika typer av företag och att jobba med fantastiskt trevliga och engagerade kollegor.

Utanför jobbet är Sami engagerad i Svensk FN-förbundet. Därutöver tar familjen, vänner och träning en hel del av tiden.

Tele: 0709-10 14 29
E-post: sami.homsi@smedjanekonomi.se

Idag

Hos Smedjan jobbar Sami främst med löpande redovisning för små och medelstora företag.

Tidigare

Sami har läst på Affärshögskolan och har flerårig erfarenhet från bankvärlden.

Josefine Strömgren

Josefine är ett nytt ansikte på Smedjan. Efter att ha avslutat sina år i skolan, genom en Civilekonomexamen, ser hon fram emot att utvecklas och få stor erfarenhet inom yrket. Hon trivs extra bra på Smedjan tack vare den familjära stämningen och de varierande utmaningarna tillsammans med kollegor och kunder.

Tiden utanför jobbet går snabbt åt till Josefines stora intresse, hästar och ridsport. Tillsammans med sina två hästar tränar hon dressyr. Utöver det spenderas tiden med familj och vänner.

Tele: 0709-20 48 08
E-post: josefine.stromgren@smedjanekonomi.se

Idag

Josefine jobbar med löpande bokföring och bokslut åt kunder i flera olika branscher.

Tidigare

Josefine tog examen från Civilekonomprogrammet i Linköping 2018. Tidigare har hon arbetat många år som arbetsledare på Stadium Sports Camp.

Edvin Lindström

Det viktigaste för Edvin är kundkontakten och att få driva effektiviseringar och förbättringar tillsammans med nya kunder. Han är utöver ekonom, utbildad gymnasielärare och älskar att prata om och förklara ekonomiska samband och processer.

På fritiden är det familjen som prioriteras men ibland finns det också tid för att se på hockey eller spela golf.

Tele: 0709-99 06 70
E-post: edvin.lindstrom@smedjanekonomi.se

Idag

Edvin jobbar gärna med allt från löpnade bokföring till sammanställning av årsredovisningar för alla typer av bolag. Han är även Smedjans kontorschef.

Tidigare

Edvin har tidigare jobbat i Stockholm som redovisningsansvarig för två försäkringsbolag.

Karin Nordén Reinvart

Karin brinner för mer företagande och är ny på Smedjan men ”gammal” i branschen. Nära samarbete med engagerade kunder och den fina stämningen med kollegorna gör att Karin tycker att hon hittat hem i yrkeslivet. En personlig och mindre arbetsplats med den stora arbetsplatsens kompetens. Karin trivs i mötet med nya människor och delar gärna med sig av sina kontakter i sitt nätverk.

Sol, värme och vatten njuter Karin av i sommarstugan eller på resa. Stor familj, goda vänner och ett stort socialt engagemang fyller hennes fritid.

Tele: 0709-20 48 50
E-post: karin@smedjanekonomi.se

Idag

Karin möter ni oftast i Söderköping på vårt kontor på Coffice eller på olika nätverksträffar. Marknad och löpande redovisning i små och medelstora företag fyller hennes arbetsdagar.

 

Tidigare

Innan Karin valde att komma till Smedjan arbetade hon på LRF Konsult med löpande redovisning och tjänsteförsäljning. Hon har över 30 års erfarenhet av kundmöten och service.