Vi jobbar med glädje för att nå vårt mål; ett bra resultat för din verksamhet.

Om oss 2018-02-01T11:33:39+00:00

Smedjan Ekonomikonsult AB bildades hösten 1998. Vårt namn, Smedjan, kommer från kvartersnamnet där verksamheten rullade igång. Rose-Marie, som jobbar som kontorschef på Smedjan, var en av två som startade verksamheten.

Vi erbjuder tjänster och produkter inom ekonomisk förvaltning i mindre och medelstora företag. Du kan vända dig till oss om du vill ha hjälp med löpande redovisning, ekonomistyrning, bokslutsarbete och deklarationsservice. Har du behov av personal inom ekonomi och redovisning står vår personal till förfogande. Flera av våra medarbetare har delvis sin arbetsplats ute hos kund.

Smedjan Ekonomi är dotterbolag till Cent Företagsutveckling i Linköping. För mer information om företagsutveckling och företagsförmedling kontakta oss eller besök www.cent.se.

Smedjan är också samarbetspartner till cooperatecoffice.se och finns på plats i Söderköping måndag till onsdag.

Grönt kontor

Jobbar man med siffror är det enkelt att räkna ut att miljön är viktig. Därför är vi stolta över att vi sedan 2009 är ett Grönt kontor. Det innebär att vi jobbar aktivt för att minska vår miljöpåverkan, bland annat genom att vi källsorterar, använder miljömärkta produkter köper grön el och använder miljömärkta datorer.

Vill du läsa mer om vad Grönt kontor innebär kan du besöka Norrköpings kommuns webbplats.

Vi letar alltid efter nya, motiverade medarbetare.
Maila rose-marie@smedjanekonomi.se eller kom förbi på en kaffe.

Lediga tjänster:

Träffa våra ekonomismeder

Rose-Marie Bidenäs

Rose-Marie Bidenäs grundade Smedjan 1998 efter att länge ha drömt om att starta eget. Att få testa nya idéer och forma verksamheten driver henne och företaget ständigt framåt. Rose-Marie känner sig bortskämd med mixen av arbetsuppgifter. Hon jobbar med olika typer av kunder, utbildar elever och stöttar medarbetarna på Smedjan.

För Rose-Marie har jobbet för länge sedan blivit en del av livet men timmarna utanför kontoret tillbringar hon gärna med sin man och sina två tonårsflickor.

Tele: 0709-60 07 26
E-post: rose-marie@smedjanekonomi.se

Idag

Auktoriserad redovisningskonsult. Kontorschef. Arbetar företrädesvis med bokslut och skattefrågor samt med konkursfrågor.

Tidigare

Åren 1985-1993 jobbade Rose-Marie på revisionsbyrån KPMG. Där jobbade hon med revision och rådgivning i mindre och medelstora bolag. Efter KPMG jobbade hon hos Carlsson Rings Advokatbyrå, framför allt med konkursförvaltning.

Ulrika Stendahl

Ulrika Stendahl är den av oss som varit Smedjan längst. Att hon har stannat så länge beror förstås på att hon trivs med både arbetsuppgifter och kollegor. Ulrika gillar framför allt dialogen med sina kunder. Att de känner förtroende och kan ringa när de undrar något, oavsett om det är stort eller smått. För Ulrika är inte siffrorna som är det roligaste, det är att få diskutera fram bra lösningar.

På fritiden trivs Ulrika i sin fjällstuga, vinter som sommar. Att resa till städer i Europa är också en favorit – gärna till Paris.

Tele: 0733-10 73 85
E-post: ulrika@smedjanekonomi.se

Idag

Ulrika är auktoriserad redovisningskonsult och har varit på Smedjan sedan 2001. Hon jobbar framför allt med ekonomisk förvaltning som bokslut, skattefrågor och rådgivning. Dessutom är hon till viss del inhyrd ekonomiansvarig på ett fastighetsförvaltande bolag.

Tidigare

Innan Ulrika kom till Smedjan jobbade hon på Grant Thornton i 19 år. Hon har bred erfarenhet av såväl revision som redovisning och skattefrågor i både stora och små företag.

Marianne Lagerbäck

Ekonomi har alltid roat Marianne. Framförallt lönehantering och bokföring tycker hon är spännande. Det gör att hon nu känner att hon hamnat rätt i yrkeslivet. Marianne sköter även bokföringen i sin mans olika företag.

När hon inte är på Smedjan spenderar hon helst av allt sin tid på hennes och mannens skärgårdsställe, där dom har sitt andrum. Nu bygger de ut för att kunna njuta året om på ön.

Tele: 011-21 14 30
E-post: marianne.lagerback@smedjanekonomi.se

Idag

Marianne är den av oss som sköter Smedjans egen ekonomi och hon finns alltid på plats på kontoret. När telefonen ringer så är det oftast hon som svarar. Marianne jobbar även med löpande bokföring samt lönehantering för flera av våra kunder.

Tidigare

Tidigare har Marianne jobbat på Servicekontoret i Norrköping och varit personalansvarig på  bemanningsföretag.

Birgitta Johansson

Birgitta Johansson, eller Gittan som hon kallas, har alltid varit fascinerad av siffror. Hon gillar när allt flyter på och att lyckas förklara saker för våra kunder så att de känner sig nöjda. Möjligheten att hela tiden träffa engagerade entreprenörer och få höra om deras verksamheter gör att den ena dagen inte är den andra lik.

På fritiden ligger Gittans fokus främst på sport i olika former. Hon är engagerad som gympaledare och har dessutom två grabbar som spelar både handboll och fotboll. Varje dag – året runt, cyklar Birgitta till jobbet.

Tele: 0738-18 83 63
E-post: birgitta@smedjanekonomi.se

Idag

Birgitta är auktoriserad redovisningskonsult och jobbar mest med löpande redovisning, bokslut och deklarationer för mindre företag. Hon är också Smedjans specialist när det gäller ekonomisk förvaltning av bostadsrättsföreningar.

Tidigare

Birgitta är utbildad idrottspedagog men hade även under tiden ett visst ekonomiskt ansvar.

Sofia Feucht

Innan Sofia kom till Smedjan läste hon till redovisningskonsult på Smedjans YH-utbildning. Men hon är inte ny inom ekonomi; bakom sig har Sofia åtta års erfarenhet av att jobba med löpande redovisning. Förutom att träffa kunder gillar Sofia problemlösning och hon hittar gärna nya sätt att hjälpa våra kunder på.

Utanför jobbet går mycket av tiden åt till familjen och de tre barnen. Därutöver hinner Sofia också gärna med lite styrketräning.

Tele: 0706-98 66 20
E-post: sofia.feucht@smedjanekonomi.se

Idag

Sofia jobbar mestadels med löpande redovisning.

Tidigare

Tidigare har Sofia jobbat med löpande redovisning och är utbildad på Smedjans YH-utbildning.

Eva Westergren

Eva gillar att jobba i ett stort gäng med härliga kollegor och i nära kontakt med kunderna. Bra och tydlig kommunikation tycker hon är viktigt i relationen till sina kunder.

När Eva inte är på Smedjan umgås hon med familj och vänner och försöker hinna med lite träning.

Tele: 0704-27 91 02
E-post: eva@smedjanekonomi.se

Idag

Eva är auktoriserad redovisningskonsult och jobbar med löpande bokföring, bokslut och deklarationer.

Tidigare

Eva har tidigare jobbat på två andra ekonomibyråer. Innan Eva började jobba som redovisningskonsult var hon skoförsäljare men sedan 2005 är det ekonomi som gäller.

Tobias Niva

Tobias kom till oss på Smedjan via vår YH-utbildning till redovisningskonsult. Utbildningen gav honom möjlighet att ha praktik här på Smedjan och efter den har Tobias blivit kvar. Att få utvecklas i jobbet och komma med uppskattade råd till kunder är några av de saker som gör att Tobias trivs bra på jobbet. Dessutom gillar han variationen som de olika uppdragen ger, att få sätta sig in i flera olika branscher.

Utanför jobbet tar familj och vänner, liksom böcker, film och musik, en hel del av tiden.

Tele: 0733-72 27 07
E-post: tobias.niva@smedjanekonomi.se

Idag

Tobias jobbar med löpande bokföring, bokslut och deklarationer för flera olika kunder.

Tidigare

Tidigare har Tobias studerat företagsekonomi och gått Smedjans YH-utbildning till redovisningskonsult.

Caroline Borg

Caroline har jobbat som redovisningskonsult sedan 2010. Hon gillar mötet med andra människor och att få inblick i många olika typer av verksamheter. Det gör att man alltid lär sig nya saker. Att få en rättvis bild över hur ett företag mår är något som Caroline uppskattar.

Utanför jobbet går mycket tid åt till att supporta de två barnen med skola och idrotter. Utöver det gillar Caroline att ägna sin tid åt träning, ridning, umgänge med familj och vänner och att pyssla i hemmet.

Tele: 0722-25 47 04
E-post: caroline.borg@smedjanekonomi.se

Idag

Caroline är auktoriserad redovisningskonsult med inriktning mot ekonomistyrning och verksamhetsplanering.

Tidigare

Tidigare har Caroline jobbat på Grant Thornton under många år.

Thomas Söderdahl

Thomas är utbildad civilekonom och har genom sitt yrke fördjupat sig ytterligare i ekonomiska frågor, som redovisning och bokslut, skatt och ägarrådgivning. På jobbet gillar Thomas att lära känna sina kunder och deras verksamhet för att kunna ge de rätta råden. Uppdrag där det händer mycket och där ägarna vill driva sin verksamhet framåt är alltid en rolig utmaning.

Mycket av den lediga tiden går åt till att leda sonens fotbollslag, där Thomas är tränare. Fjällen och skärgården är också något som drar under lediga dagar.

Tele: 0709-14 71 70
E-post: thomas.soderdahl@smedjanekonomi.se

Idag

Thomas är civilekonom och jobbar främst med affärsstöd och affärsutveckling.

Tidigare

Tidigare har Thomas främst jobbat som godkänd revisor mot ägarledda företag men har också jobbat en kortare tid som Controller.

Fredrik Kilström

Fredrik är utbildad redovisningsekonom och ett av de nyaste tillskotten på Smedjan. Den stora variationen i arbetsuppgifterna och möjligheten att ständigt utvecklas lockade Fredrik till yrket. Fredrik tycker det är spännande att gräva i siffror och gillar att skapa ordning och reda. Alla hjälpsamma och snälla kollegor tycker han gör arbetsdagen ännu roligare.

På fritiden blir det en del styrketräning och löpning. Fredrik tycker även om att läsa filosofi och amerikansk självhjälpslitteratur.

Tele: 011-21 14 34
E-post: fredrik.kilstrom@smedjanekonomi.se

Idag

På Smedjan jobbar Fredrik mest med löpande bokföring och bokslut.

Tidigare

Fredrik har läst YH-utbildningen Affärsinriktad Redovisningsekonom på Affärshögskolan i Linköping. Tidigare har han jobbat inom processindustrin och även studerat ekonomi och litteraturvetenskap.

Åsa Schulin

Åsa jobbar framförallt med löner och löpande redovisning. Ofta jobbar Åsa ute hos våra kunder, vilket hon tycker är kul, även om hon såklart trivs på kontoret också. Just att Smedjan är en lite mindre arbetsplats med stark gemenskap är något Åsa uppskattar.

När hon inte är på jobbet umgås Åsa med familj och vänner och tränar gärna på Friskis&Svettis när det finns tid över. Åsa är också hängiven IFK Norrköping-supporter, så årskort på Curva Nordahl är något av en självklarhet.

Tele: 0707-74 67 91
E-post: asa.schulin@smedjanekonomi.se

Idag

Åsa jobbar främst som lönekonsult och med löpande redovisning.

Tidigare

Innan Smedjan jobbade Åsa på Thorell Revision i drygt nio år, både med löner och löpande redovisning.